4 l |
vettä |
2 kpl |
sitruunaa |
3 dl |
sokeria |
3½ dl |
fariinisokeria |
1/8 tl |
hiivaa |
|
rusinoita |
|
|
|
Pese sitruunat huolella. Kuori ne ohuelti siten, että
valkoista osaa ei tule mukaan. Leikkaa sitruunoista terävällä veitsellä
valkoinen kuorikerros pois. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja
poista siemenet. Nosta sitruunaviipaleet isoon astiaan tai kattilaan
sokereiden kanssa.
Kaada päälle 2 l kiehuvaa vettä ja sekoita, kunnes
sokeri liukenee. Kaada päälle 2 l kylmää vettä. Liota vesitilkkaan hiiva
ja lisää se kädenlämpöiseen juomaan.
Peitä astia kannella ja jätä
vuorokaudeksi huoneenlämpöön. Siivilöi juoma ja pullota sima puhtaisiin
pulloihin. Pane jokaisen pullon pohjalle 1tl sokeria sekä muutama
rusina. Sulje pullot ja nosta ne viileään paikkaan. Sima on valmista
juotavaksi noin viikon kuluttua.
|
|