Lahjan antaminen -

onnittelulahjan valinta

 

=> rahan antaminen lahjaksi

 

 

 

 

Lahjan antaminen ja saaminen ovat taitolajeja. Varsinkin oikean lahjan valinta voi olla lahjanantajalle haasteellista.

Usein jo kutsussa on maininta lahjatoiveesta, mutta sitä voi myös kysyä päivänsankarilta itseltään, jos kyseessä on läheinen merkkipäivänviettäjä.

Hyvän lahjan kriteerejä on hankalaa määritellä. Tässä muutama ohje, jonka  avulla välttää kaikkein kiusallisimmat tilanteet lahjan valinnassa:

Neuvo 1: Varaa riittävästi aikaa ja viitseliäisyyttä lahjan hankintaan
   
Neuvo 2: Älä anna lahjaksi neuvoja joita kukaan ei ole pyytänyt
   
Neuvo 3: Älä anna lahjaa laisinkaan jos tarkoituksesi on sen avulla kiristää, lahjoa tai loukata lahjan vastaanottajaa
   
Neuvo 4: Älä säästele, mutta älä myöskään nöyryytä. Anna hieman enemmän kuin arvelet kohtuulliseksi.

Ehkä ei ole kovinkaan yllättävää, että vastaanottajan puolelta katsottuna liian pienet lahjat koetaan enemmän epäonnistuneiksi kuin liian suuret lahjat. Tämä johtuu tutkijoiden mukaan siitä, että lahjojen saajilla on usein suuria odotuksia lahjojen suhteen. Toisaalta lahjojen antajan asemassa ollaan usein enemmän huolissaan siitä, onko lahja kenties liian suuri.

   
Neuvo 5: Älä anna joka vuosi samaa lahjaa, anna kaikille lapsillesi samanarvoiset lahjat, anna omille lapsillesi enemmän ja arvokkaampia lahjoja kuin sukulaisten lapsille

 

 
 

RAHAN ANTAMINEN LAHJAKSI

Rahan antaminen lahjaksi koetaan usein hankalaksi, ellei kutsussa ole siitä mainintaa. Rahan pyytäminen lahjaksi on nykyaikana hyvin tavallista, jopa tapakouluttaja Kaarina Suonperäkin sen hyväksyy. Lahjaksi saaduilla rahoilla lahjan vastaanottaja voi hankkia haluamiaan hintaviakin asioita, kun saadut rahalahjat yhdistetään.

Annettavan rahamäärän päättää lahjanantaja tilanteen mukaan. Lahjaksi annettava raha on syytä "paketoida" sen sijaan, että se ojennettaisiin proosallisesti puhtaana käteen. Siksi lahjoitettava raha muutetaan lahjoitushetkeksi mielellään vaikkapa lahjakortiksi.

 

Jos annat lahjaksi käteistä rahaa, on se vähintään laitettava kirjekuoreen, joka peittää näkyvistä sen, että lahja on rahaa ja kuinka suuri summa on kyseessä.

 

Jos aiot antaa lahjaksi rahaa, talleta rahat saajan pankkitilille ja tulosta kaunis lahjakortti kirjekuoreen sujautettavaksi

 

LAHJAKORTIT

 

 

Tulosta lahjakortille kaunis kirjekuori tai kuoren koristeeksi voit hakea sopivan kuvan täältä