-
3 kg painoinen lampaan tai karitsan paisti
marinadi:
-
sitruunan suikaloitu kuori ja mehu
-
0,5 dl oliiviöljyä
-
1 rkl suolaa
-
1 tl rouhittua mustapippuria
-
kourallinen timjaminoksia
-
1 tl ruokosokeria
-
(puolikas chilipippurin palko)
-
6 valkosipulinkynttä
vuokaan:
-
kokonainen valkosipuli
-
4 sipulia
-
1 sitrruna
|
|
- 10 annosta
- valmistusaika 3 tuntia
- marinointi
8 tuntia
1. Huuhdo paisti
ja poista sitkeä kalvo sekä isot rasvakerrokset
pinnalta. Pistä paisti kinkkupussiin. Kuori
sitruuna kuorimaveitsellä. Sekoita
marinadiainekset ja kaada seos pussiin paistin
päälle. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Käännä
paistia pari kertaa marinoitumisen aikana.
2. Ota paisti jääkaapista ja aseta uunivuokaan.
Kaada päälle marinadi. Anna olla huoneenlämmössä
noin tunnin ajan. Aseta kuoritut sipulit
vuokaan. Poista valkosipulista kuivuneet kuoret
ja leikkaa kynsien päät. Aseta kokonainen
valkosipuli ja lohkottu sitruuna vuokaan. Nosta
lämpötila 175 asteeseen. Kypsennä paistia pari
tuntia 150 asteessa välillä paistoliemellä
valellen ja anna kypsyä vielä vajaan tunnin
ajan. Jos haluat läpikypsän paistin kypsymisaika
on kolmisen tuntia, sisältä punaisen paistin
noin 2 1⁄2 tuntia. |