Piparkakkutalo

 

 

 

200 g voita tai margariinia
1½ dl taloussokeria
1½ dl tummaa siirappia
2 kpl keskikokoista munaa
½ tl suolaa
1½ tl soodaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl pomeranssin kuorta
Kiehauta margariini, siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä.

Vatkaa joukkoon munat. Yhdistä loput ainekset ja sekoita ne taikinaan.

Anna maustua yön yli viileässä.
Kauli taikina n. ½ cm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa siitä kaavojen mukaisesti piparkakkutalon osat. Jäljelle jäävästä taikinasta voit itse hahmotella pihapiirin osia ja alustan.

Paista isompia osia noin 15 minuuttia ja pienempiä noin 10 minuuttia 200°:ssa.

Liimaa jäähtyneet osat sulatetulla sokerilla taloksi ja korista tomusokeri-vesiseoksella.