Sienitäytteiset karitsanpaistit

Perinteinen pääsiäisruoka karitsanpaisti

 
 TULOSTA

 

 
  • 4 karitsan paahtopaistia

  • suolaa

  • rouhittua mustapippuria

    marinadi:

  • öljyä

  • voita

  • valkosipulinkynsiä

  • täyte:

  • 200 g siitakesieniä

  • nippu kevätsipulia

  • tilkka öljyä

  • soijakastiketta

  • valkopippuria

  • rosmariinia

  • timjamia

 

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Leikkaa terävällä kokkiveitsellä pikkupaisteihin tasku, joka täytetään sieniseoksella.

  2. Silppua sienet ja sipulit. Kuullota sienet ja sipuli öljyssä, mausta soijalla, pippurilla ja yrtillä.
  3. Lusikoi sieniseos lihan täytteeksi ja kiinnitä paisti hammastikuilla. Kuumenna pannussa nokare rasvaa ja muutama valkosipulinkynsi. Ruskista paistit.
  4. Ota paistit pannulta ja lado vuokaan. Huuhdo pannu ja lisää liemi vuokaan, joka peitetään foliolla. Kypsennä paisteja 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


 

Pääsiäismunat

Pääsiäisruoka

Pääsiäisrunoja

Pääsiäiskattaus

Pääsiäiskoristeet

Lasten pääsiäinen