Täyte I:
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
n. 125 g piparjuurituorejuustoa
1 dl ruokakermaa
½ tl sitruunapippuria
150 g lohta
1 ruukku ruohosipulia
|
Sekoita juustot ja kerma
pehmeäksi tahnaksi. Mausta pippurilla. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.
Lisää juustoseokseen silputun ruohosipulin kanssa.
Levitä täyte tasaisesti koko jäähtyneelle munakaslevylle ja kiedo levy
napakalle rullalle. Anna vetäytyä leivinpaperiin käärittynä jääkaapissa
vähintään tunti.
|
Täyte II:
400 g herkkusieniä
1
sipuli tai purjo
2 rkl margariinia tai öljyä
tuoreita yrttejä
(persiljaa, ruohosipulia ja timjamia)
n.1 dl kermaa
suolaa, mustapippuria
n.
2 dl juustoraastetta |
|
Pehmennä silputtu sipuli vähässä rasvassa.
Puhdista ja hienonna sienet ja lisää joukkoon.
Mausta sienet hienonnetuilla mausteyrteillä.
Tuoreita yrttejä saa olla runsaasti. Lisää
joukkoon kermaa.
Kumoa kypsä munakasrulla juustoraasteella
peitetylle leivinpaperille. Levitä täyte päälle
ja kierrä munakaslevy paperin avulla kääröksi.
|