1
l rasvatonta piimää
1 rkl voita
½ dl vettä
3 l täysmaitoa
1 (200 g) prk
kermaviiliä
2 kananmunaa
Lisäksi
1 rkl voita
1 kananmuna
½ –1 tl suolaa
|
-
Ota piimätölkki huoneenlämpöön
edellisenä päivänä.
-
Mittaa voinokare ja vesi suureen
kattilaan. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Lisää
maito ja jatka kuumentamista kannen alla niin, että
seos on lähes kiehuvaa.
-
Sekoita kermaviili, kananmunat ja
piimä kulhossa.
-
Kun kattilassa oleva maito on
kiehumispisteessä, lisää piimä-kananmunaseos
joukkoon rauhallisesti sekoittaen.
-
Hauduta kannen alla 30 minuuttia.
-
Nosta erottunut juustomassa
reikäkauhalla kattilasta kulhoon. Sekoita massaan
voi, ja kun seos on hieman jäähtynyt, kananmuna.
Mausta suolalla.
-
Vuoraa juustomuotti tai lävikkö
kostealla sideharsolla. Kaada juustomassa muottiin
ja valuta kevyen painon alla jääkaapissa seuraavaan
päivään.
-
Kumoa tarjolle.
|