600 g silakkafileitä
Liemi:
5 dl vettä
1 1/2 dl etikkaa
1 rkl suolaa
Kastike:
1 dl sinappia
2 rkl sokeria
1/2 -1 tl rouhittuja valkopippureita
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl öljyä
(1/2 dl vettä)
nippu hienonnettua tilliä
|
Sekoita mausteliemen ainekset kulhossa. Pane silakkafileet
mausteliemeen ja anna olla viileässä yön yli.
Valuta fileet hyvin. Sekoita sinappi, sokeri,
valkopippurirouhe ja etikka keskenään ja lisää öljy ohuena nauhana koko
ajan hyvin vatkaten. Jos kastike on hyvin paksua, lisää vähän vettä. Lisää joukkoon tillisilppu.
Paloittele fileet 2 – 3 osaan ja kääntele ne hyvin kastikkeessa. Anna maustua
kylmässä vielä vuorokausi. Tarjoa alkupalana perunoiden kanssa.
|