-
Bulgaria: huonesiivojalle 20 levaa per henkilö per viikko,
hotellipojalle 1 leva per laukku, tarjoilijalle 5–10 prosenttia
loppusummasta, taksissa 1–2 levaa.
-
Espanjassa ja Kanariansaarilla: huonesiivoojalle 5 euroa per
henkilö per viikko, hotellipojalle 1 euro per laukku, tarjoilijalle
muutama euro, taksille ei yleensä jätetä.
-
Italia: huonesiivoojalle 1–2 euroa per henkilö per yö,
hotellipojalle 1–2 euroa per laukku, tarjoilijalle voi jättää
muutaman euron, jos on ollut erityisen tyytyväinen, taksissa tippiä
ei odoteta.
-
Kreikka: huonesiivoojalle 1 euroa per henkilö per yö,
hotellipojalle 1 euro per laukku, tarjoilijalle 10 prosenttia
loppusummasta, taksissa riittää, kun pyöristää loppusumman.
-
Kypros: huonesiivoojalle 5–10 euroa per henkilö per viikko,
hotellipojalle 1–2 euroa per laukku, tarjoilijalle 5–10 prosenttia
loppusummasta, taksissa ei ole tapana jättää.
-
Thaimaa: huonesiivoojalle 50 bahtia per päivä per huone,
hotellipojalle 50 bahtia per matkalaukku, tarjoilijalle noin 10
prosenttia, taksille 5–10 prosenttia, jos mittari on päällä, muuten
kuuluu hintaan.
-
Turkki: huonesiivoojalle 10 liiraa per henkilö per viikko,
hotellipojalle 2–3 liiraa per laukku, tarjoilijalle
illallisravintolassa 10–15 prosenttia loppusummasta, taksille 2–3
liiraa.
-
Kroatiassa paikalliset eivät ole itse tottuneet antamaan
juomarahaa, mutta matkatoimisto suosittelee silti, että turistit
jättävät esimerkiksi huonesiivoojalle 100 kunaa per henkilö per
viikko, jos on ollut tyytyväinen ja tarjoilijalle 5–10 prosenttia
loppusummasta
-
Risteilyillä juomarahat kuuluvat usein risteilyn hintaan. Jos ne
eivät kuulu, ne maksetaan risteilyn lopussa. Kirjekuoret juomarahoja
varten toimitetaan hyttiin tai ne lisätään viimeisenä päivänä
maksettavaan loppulaskuun. Hyttihenkilökunnalle sopiva tippi on 4
dollaria per henkilö per päivä sekä hovimestarille 1 dollari per
päivä.
Lähde: Tjäreborg
|