Suositut runot
Runo eläkkeelle
Runo hääparille
Rakkausruno
Nimipäiväruno
Ristiäisruno
Runo vauvalle
Lasten ikärunot
Lasten syntymäpäivärunot
Muistovärssyt
Osanotto suruun runo
Lyhyitä muistolauseita
Runo ystävälle
Kortti ystävälle
Runo naiselle
Runo valmistuneelle
Kiitosruno
Kiitosruno opettajalle
Syntymäpäiväonnittelut

Syntymäpäiväkortti

Sähköiset kortit
Grattis på födelsedagen

 

Autoillen Euroopassa, kevät 2013

 

 
14.6.2013 

Voi oman kodin autuus!!!  Mistä tietää, että on saanut resuta maailmalla kyllikseen?  - no ainakin siitä, että metriäkään ei haluaisi enää maantietä kuluttaa, eikä kapsäkkiään kantaa enää yhteenkään hotelliin! Toivottavasti tämä tunnetila kestää nyt jo jonkin aikaa ja sielu saa rauhan nauttia suloisesta Suomen suvesta, joka ei nyt kuitenkaan parastaan näyttänyt kotiin palaaville "lapsosilleen"! Samapa tuo, satoi tai paistoi - sisätiloissa on kuitenkin tänään joutunut nyssyköitään purkamaan ja arkea aloittelemaan.

Ravintolaruoan jälkeen maistuu taas kotiruokakin ja ruisleipä on se maailman paras juttu. Ei meillä taatusti tarjota viikonloppuna mitään chateaubriandia bratkartoffelnin kera ja juomaksikin taidan valita viinin sijaan maidon. Ja vatsa riemuitsee!!!!!

 

12.6.2013

Eesti, Pärnu

Pärnu - kuin kotiin tulisi! Taakse jäivät Puolan slotit ja kukkarosta revitään nyt maksuksi euroja. Karttaakaan ei täällä tarvitse lukea, kun kaikki on niin tuttua; Puolassa ei nuo paikan nimet tahtoneet oikein jäädä mieleen, kun ei niitä pysty edes ääneen lausumaan (esim. Szczuczyn - kyllä siinä sylki roiskuu, jos yrittää kaikki nuo konsonantit kunnialla selvittää)! Kuuma suihku ja kylpytakissa istuskelu "omalla" patiolla hiuksia kuivatellen - niin kotoista, niin kotoista.

Huomenna viimeiset ostokset Tallinnasta (jos vielä autoon jotain mahtuu) ja laivaan, jossa tavataan Eestin reissulta kotiin palaavia ystäviä - meneepä siten muutoin niin tylsä laivamatka mukavammin.

 

 

11.6.2013

Puola, Jelenievo

Tahtoo kotiin täältä!!!!  Onnistuttiinhan löytämään "hieno kongressihotelli" Puolan Jelenievosta järven rannalta. Todellisuudessa asustetaan hevonkuusessa jossain hiihtokeskuksessa, jonne oli super-hyper vaikea löytää. Ei edes navigaattori löytänyt paikan katuosoitetta, joten ajelutti meidät jollekin lehmipolulle, jossa oli onneksi rakennustyömaa, josta mies lähti tietä kyselemään. Hyvä, että sieltä löytyi englanninkielentaitoinen kaivurikuski, joka pitkään navigaattoria kaivellen ja useita puheluita soitellen löysi jonkinmoisen ajo-ohjeen - tulipahan ajeltua yli tunti hotellia etsiskellen.

Bookingin kuvissa hotellin piti olla "maanpäällinen taivas", todellisuudessa asumus on kämänen pieni epäkodikas huone. Onneksi ympäröivä luonto ja kaunis aurinkoinen ilta pelastivat synkkyyteen vaipumiselta! Yli neljän viikon reissulla ei ole tarvinnut sekoilla hotellia etsiskellen, vaan kaikki on mennyt suunnilleen putkeen - tänään olikin viimeinen mahdollisuus saada tuntumaa idän ihmeelliseen maailmaan!

klo 21:53

Hupsis! Ainakin ihmiset ovat todella mukavia - illallisella hotellin ravintolassa iloinen herraseurue kutsui meitä pöytäänsä vieraakseen, jossa kitaristi soitti ja lauloi puolalaisia lauluja. Mukavaa illallisohjelmaa - onnistuttiin sentään karkaamaan omaan huoneeseen ihan hyvässä hapessa "ihmisten aikoihin".

Jelenievon kuvat

 

 

10.6.2013

Puola, Poznan

Alkaakohan matkaväsymys jo painaa, kun aamun aloitus tökki pahemman kerran? Aamiaisella unohdin silmälasini pöytään ja tarjoilijatyttö juoksutti niitä peräämme, kun ehdimme ajaa muutaman kymmenen metriä parkkipaikalta. Kun uutiset olivat edellisenä iltana kertoneet, että Berliinin moottoritie on TOISTAISEKSI auki, mutta ruuhkia muodostuu tulvan takia, piti eväitä käydä hakemassa pahimman varalle ja eiköhän navigaattori keksinyt opastaa meitä kaupasta Leipzigin laitakaupungin hirvittävän ruuhkan keskelle! Siinäpä seisottiin ruuhkaisella kadulla, kun rysähti!!

 

Pyöräilijä polki oikealta puolelta jalkakäytävän ja autojen välistä - horjahti ja osui meidän peiliin, josta kaatui seuraavan auton kylkeen hajottaen siitä peilin tuusan nuuskaksi. Meidän peili jäi ehjäksi, kun retkahti törmäyksessä taaksepäin. Mitään vaurioita ei onneksi meille siinä turmassa sattunut (pientä säikähdystä lukuun ottamatta).

 

Yllätys, yllätys! Ennakko-asenne petti täysin Puolan Poznanin suhteen. Hotelli on odotuksia parempi ja tekniikkakin pelaa! Moottoritie veti loistavasti ja ilmakin hymyili. Huominen näyttääkin sitten todelliset Puolan kasvot, kun lähdetään kohti pohjoista yli 600 kilometrin seikkailuun.

Poznanin kuvat

 

9.6.2013

Saksa, Leipzig

Nyt meille alkoi valjeta tulvatilanteen vakavuus, kun Leipzikiin tultua katseltiin TV:n paikalliskanavaa. Järkyttävää jälkeä tulvakatastrofi on jo tehnyt. Moottoritiellä ohitettiin pelastuslaitoksen autokolonna, joka oli ilmeisesti tulossa tulva-alueelle Magdeburgiin, joka ei ole kovin kaukana meidän majapaikasta - kaikki autot vetivät venettä perässään.

Ja kuin varmemmaksi vakuudeksi, Leipzikia lähestyessä vettä tuli kaatamalla ja ukkoskuuro pyöri seudulla koko iltapäivän. Karttaa tutkittiin jo vähän huolestuneina, kun suunniteltu kotiinpaluureitti kulkee tulvivan Elbe-joen seuduilla. Kummasti tuo paikallinen tv-kanava on alkanut kiinnostaa ja uutisia seurataan ahkerasti.

Huomisaamuna suunnataan kohti Berliiniä (toivottavasti) ja siitä Puolan puolelle Boznanin kaupunkiin, jossa yövytään ja vedetään henkeä.

Leipzigin valkokuvat

 

8.6.2013

Saksa, Garmish Partenkirchen - linna ja järvi

Viimeinen "löhöilypäivä" ja huomenna alkaa siirtyminen kotia kohti. Aikataulu on kuitenkin ihan leppoisa, eikä tietä paahdeta tukka putkella. Alppi-ilmasto pisti tänään parastaan ja voitiin viettää mukavaa kesäpäivää ihanissa maisemissa. Puolentoista tunnin lenkki aamupäivällä ympäri Eibsee-järven koetteli kuntoa, mutta oli kyllä kiertämisen arvoinen hienoine maisemineen. Mieheltä hajosi sandaalit, joten ostoksillekin oli syytä rynnätä vielä kaupungin keskustaan.

Iltapäivällä haettiin lounaspaikkaa luonnosta ja eksyttiin sattumalta samalla reissulla Ettalin kylässä mahtavan kokoisen luostarin kirkkoon. Todella vaikuttava kokemus tällaiselle vaatimattomaan kirkkokulttuuriin tottuneelle luterilaiselle sielulle. Prameutta ei näiltä uskonnon harjoittajilta tunnu puuttuvan. Itseä kiehtoo suunnattomasti näiden roomalaiskatolisten kirkkojen rippituolit - mitenkään en voi kuvitella itseäni istumassa pienessä komerossa tunnustamassa olemattoman pieniä syntejäni seinän takana istuvalle apotille!

 

Jos tulevina päivinä tänne ei ilmestykään uutta tekstiä, syynä on ilmeisesti toimimaton nettiverkko, kun ollaan siirtymässä "Hunnien maille". Eipä huolta - uutta tekstiä pukkaa sitä enemmän, kun päästään taas sivistyksen pariin. Toivotaan parasta!

Neuschwansteinin linna ja Ettalin luostarikirkko

Eibsee-järvellä aamulenkillä

 

 

7.6.2013

Saksa, Garmish Partenkirchen

No voi surku, ei näillä Baijerin eväillä ainakaan hoikistumaan pääse - housunkaulus kiristää jo uhkaavasti. Eipä hätää! Aamulla poikettiin C & A:n  myymälään, jonka XL-nurkasta onnistuin tunkemaan vartalon verhoksi uudet caprit, shortsit, pari T-paitaa ja takkineuleen. Eiköhän näillä pärjätä kotiin saakka!

Ei taitanut auttaa tähän hätään edes rankka liikuntapäiväkään. Todellinen uroteko minulta, kun ohuessa alppi-ilmastossa kiivettiin Neuschwansteinin linnaan lähellä Fussauta. Puolen tunnin kiipeäminen otti todella lujille, kun ilma ei tahtonut kunnolla hengittimissä pihistä ja vei jaloista voiman. Muutaman päivän siedättäminen tähän vuoristoilmaan ei varmaan tekisi pahaa.

 

6.6.2013

Saksa, Garmish Partenkirchen

Jippii - sainpa viimein kunnollisen nettiyhteyden ja päivitin matkakertomuksen, kun päästiin kurin ja järjestyksen piiriin Saksan maahan Garmish Partenkircheniin. Onkohan meissä ja saksalaisissa sittenkin jotain samaa, kun proppujaan ei tarvitse polttaa sen takia, ettei joku homma pelaisi (ajallaan ja täsmällisesti)? Ai että mie tykkään!!!!

Heti kun tultiin Alpeille ja Garmisihin kylään, valokuvaussilmäni huomasi, että kuvattavaa riittää taas loputtomiin! Niin hauskoja ovat talojen seinämaalaukset, että tuskin maltan olla niitä kaikkia kuvaamatta lumihuippuisista Alpeista puhumattakaan!

Valokuvat

 

 

5.6.2013

Italia, Sirmione

Jos päivälle haluaa antaa onnistumispisteitä, annan tälle päivälle 10+. Aamulenkki Sirmionen sydämeen oli todella vaikuttava - kiipeily vanhan linnoituksen jyrkissä portaissa nosti hien pintaan ja kahden tunnin reipas kävely kaupungin puistokaduilla oli tosi mukavaa lenkkeilyä - harvemminhan sitä törmää aamulenkillään kenkä- ja laukkukauppaan. Ja todellinen ihme - löysin sopivankokoiset ihanat sandaalit ja käsilaukun, miehen mukaan tarttui uusi reppu.

Autoillen käytiin nostalgoimassa Lazisen ja Gardan kaupungeissa. Miten sitä onkaan unohtanut tämän Gardan ympäristön ihanuuden? Näille rannoille palataan takuuvarmasti vielä uudestaan, jos terveys ja muu fysiikka vielä pelaa.

Sirmionen kuvat

 

4.6.2013

Italia, Sirmione

Tässä istun kirjoittelemassa juttuani elämäni kauneimmassa "konttorissa". Gardajärvi liplattaa ihan muutaman metrin päässä ja eksoottiset puut ja kasvit vihertää niin, että silmiä särkee. Lintujen konsertti on korvia huumaava. Ruohikolla taapertelee joutsenperhe apilaa aterioimassa.

Kun vielä aurinkokin suvaitsee paistella pilvettömältä taivaalta, niin silloin ei hötkyillä, vaan nautitaan luonnonantimista.

 

Kalsarikauppaan jouduttiin kuitenkin ajelemaan aamupäivällä, kun mies joutui lainaamaan vaimon xl-kokoisia pitsikalsareita - totesi vain, että voisi herättää melkoista hilpeyttä, jos jostain pakottavasta syystä joutuisi riisumaan kalsarinsa julkisella paikalla. Pitkä on matka ja pyykkipäivät harvassa.

 

 

3.6.2013

Italia, Sirmione

Voi mitkä parvekenäkymät - joutsenet taapertelee ruohikolla parvekkeen alla ja auringonsilta kimmeltää ihanasti lämmittäen kaiteen rakosista. Maisemanvaihdos on totaalinen ja todella mieluinen - taakse jäi mammuttimaiset turisti-rannat - nyt nautitaan pienen järvenrantahotellin suloisesta rauhasta ja silmiä hivelevistä maisemista. Tätä ihanuutta on varattu kolmeksi päiväksi (säätä ei pystytty netistä tilaamaan, joten toivotaan, että edes murusia Suomen helteistä valuisi tännekin  maailman kolkkaan).

Saamarin Norton Security estää kirjautumisen palvelimelle, joten tämäkin juttu tulee sivuille vasta, kun pääsen johonkin paikkaan, mikä on sen mielestä turvallinen. Katso juttu

Härskiä markkinointia

 

2.6.2013

Italia, Lido de Jesolo

Siinä se lepää harmaa ohut pilvi Lido de Jesolon yllä ja kansa vaeltaa sunnuntai-promenaadiaan lämpimiin takkeihin sonnustautuneina. Meille pohjolan viikingeille yhdeksäntoista asteen lämpötila tarkoittaa kesää ja silloin reippaillaan hihattomassa paidassa ja shortseissa. Siinä rantakatua talsiessamme ihmeteltiin rantatuolien määrää, joka levittäytyy koko rannan pituudelta varmaan kymmenen kilometrin matkalla - lienee siinä ainakin sadalletuhannelle turistille punkka, missä grillata itseänsä (jos joskus sattuu tuo aurinko armainenkin paistelemaan). No eipä oteta turhia murheita - kun ei tullut rantapäivää, istahdettiin autoon ja hurautettiin katselemaan vanhoja tuttuja maisemia kuudentoista vuoden takaa. Ei sitä olla vielä ihan lahopäitä, kun hyvin osattiin Waikiki-kämppärille ja tutuille paikoille.

 

1.6.2013

Italia, Lido de Jesolo

Aika metkaa, että me täällä etelässä yritetään kärvistellä kesävaatteissaan ja nauttia jokaisesta auringonsäteestä, joka taivaalta meille suodaan, kun uutiset kertoo, että Suomen Lapissa läkähdytään ennätyshelteisiin. Ihan uskomatonta!! No onneksi meillä on ollut toistaiseksi onni myötä ja pahimmilta sateilta on sentään vältytty ja voitu viettää ulkoilmaelämää lenkkeillen ja parvekkeella istuskellen. Tänään ei haluttu lähteä ravintolaan illallista jonottamaan, vaan oma kotikeittiö tarjoili maukasta salaattia, gordon bleue leikettä kera lihaliemessä keitettyjen gnocchi-perunoiden, joihin olen täysin hurahtanut tällä reissulla (=Lidlin perunasose-eines, jonka sisään on upotettu tuorejuustoa ja savupekonia).

 

31.5.2013

Italia, Lido de Jesolo

Voi hyvänen mikä päivä! Joskus kaikki tuntuu menevän päin p:tä ja siinä sitten sätkit mukana voimattomana ja tyhmänä ilman mitään aavistusta paremmasta. Ehkä tekee hyvääkin tällaiselle suomalaiselle, joka on tottunut siihen, että kaikki toimii moitteettomasti ilman mitään viivytyksiä ja jonottamista. No jonottamaan kuitenkin jouduttiin muutama tovi Kroatia-Slovenian tullissa, vaikka sitä kaikkein ruuhkaisinta tullia kierrettiinkin muutamia kymmeniä kilometrejä.

Eipä ymmärretty Italian Lido de Jesolon hotelliin tultaessa, että liinavaatteet eivät kuulu hotellin varustukseen, eikä myöskään wc-paperi, muista suihkutuotteista puhumattakaan. No kahdella kympillä saatiin vuokrattua lakanat ja pyyheliinat, vessapaperia löytyi auton takapenkiltä. Internet-yhteyden kanssa taisteltiin odotetusti tuntitolkulla, eikä ystävällinen asiantuntijakaan pystynyt meitä auttamaan, kun verkko oli niin saamarin juntturassa. Muutoin oli ihan mukavaa seurustella kerrankin todella mukavan italialaismiekkosen kanssa. No ongelma ratkesi itsestään, kun palattiin kotiin illalliselta (olisiko aterialla nautittu viini auttanut asiaa - tuskin ?)

Illallisellakin jouduttiin odottamaan yli puoli tuntia ennen kuin päästiin tekemään edes juomatilausta täpötäydessä ravintolassa. No joo - ihan mukavaa saada uusia kokemuksia ja haastetta lomalaisen tylsään elämään!

Lido di Jesolo

 

 

30.5.2013

Kroatia

Aamulenkillä hiipi mieleen ajatus "eiköhän tämä Euroopan kolkka ole jo nähty". Levottoman sielun jalkapohjaa jo polttelee ja silloinhan on matkaa jatkettava. Kahden viikon suunniteltu oleskelu katkaistaan yhteentoista päivään ja siirrytään Italian puolelle. Ei ne sääennusteet sielläkään mitään herkkua lupaa, mutta onpahan ainakin uutta maisemaa katseltavaksi. Ja siitähän kiireen lykkäsi, kun Pulan vanhakaupunki oli vielä näkemättä, vaikka onkin ihan kivenheiton päässä Verudelasta. Niin niin - sitähän se on, että aina pitää lähteä merta edemmäksi kalaan!

Pulan vanha kaupunki

 

29.5.2013

Kroatia, Medulin

ILMAHYÖKKÄYS!  Kun vihdoinkin saatiin kaunis aurinkoinen aamu, oli ihan pakko kantaa aamiaistarvikkeet patiolle. Kaiken piti olla melkein valmista, vain juustohöylä puuttui pöydästä. Niinpä piipahdin sisälle sitä hakemaan. Patiolle palattua en ollut uskoa silmiäni - siinä missä ihanan savujuuston olisi pitänyt odottaa herkuttelijoitaan, oli jäljellä pelkkä lautanen!! Eipä ollut vaikeaa arvata, ketkä olivat olleet asialla - lokkiparvi siinä lähistöllä kirkui riemusta, kun tyhmä muija oli jättänyt eväänsä vartioimatta. Tänä aamuna ei siis herkuteltu juustolla! Oppia ikä kaikki! No sitä juustoa piti sitten lähteä Lidlistä hankkiman varastetun tilalle. Samalla matkalla ajeltiin lähistön pieneen rantakaupunkiin, jonka hiljaisia vanhoja kapeita katuja oli mukavaa kävellen tutkia.

Medulinin kuvat

 

28.5.2013

Kroatia, Portoroz ja Piran

No eihän noita ankean harmaita rättejä tuonne taivaan laelle ollut täksi päiväksi tilattu. Siinä ne nyt kuitenkin möllötteli, kun kävelysauvoja aamupäivällä lähdettiin ulkoiluttamaan. Onneksi "Das Auto" kaipasi myös ulkoilutusta, joten eipä oteta turhia murheita - passit tallelokerosta ja pienelle ulkomaanmatkalle Slovenian puolelle Portorozin kaupunkiin. Kirottua, että henkeäsalpaavien pikkukaupunkien parkkipaikat eivät läheskään riitä kaikille kotteroille - pakko oli tunnustaa tappionsa ja poistua Piran vanhasta kaupungista tuloksettoman parkkipaikan etsimisen jälkeen. Portorozissa onnistuttiin sentään pysäköimään rantakadulle ja käytiin ryystämässä espressot rantakuppilassa - elämäni vahvin "korkillinen" tuota mustaa myrkkyä!!!

Portorozin ja Piranin valokuvat

 

27.5.2013

Kroatia

Ja niinpä saatiin viimein bikinikelit tällekin niemimaalle. Siksipä ei lähdettykään tänään hortoilemaan kovin pitkälle retkelle, mutta sinne Lidlin kulmille kumminkin, kun jääkaappi näytti viikonlopun jäljiltä niin surullisen köyhältä. Eilen piipahdettiin sentään täällä Verudelan alueen marketissa, mutta kuten arvata saattaa, ei niillä hinnoilla hullukaan suuria ostoksia suorita, kun Lidlistä samat kamat saa melkein puoleen hintaan.

Syvää rusketusta tavoiteltiin kivikkorannalla omissa retkituoleissa löhöillen, kun omalla patiolla lämpötila nousi sietämättömiin lukemiin.

Elämää Verudelassa

 

26.5.201

Kroatia, Novigrad ja Vrsar

Kesäfiilishän on pelkkä vaatetuskysymys? Kun taivas pullistelee uhkaavan tummia pilviä, on puettava kesämekko ylle ja sandaalit jalkaan - niillä jo karkottaa enimmän ankeuden tunteen. Jos lämpötila ei yllä ihan kesäisiin lukemiin, voi aina kääntää huoneiston tai auton ilmastointilaitetta kohti hellelukemia - ja voilaa - johan alkaa olla lomafiilis päällä!

Näissä aatoksissa lähdettiin aamupäivällä etsimään pilvisen päivän "valopilkkua" naapurimaan Slovenian rannikolta. Yksi pieni juttu siinä lähdön tohinassa pääsi unohtumaan - kun Kroatia ei ole EU-valtio, tarvitaan passia rajanylityksiin. Ja ne meidän passithan oli tietysti turvallisessa paikassa hotellin tallelokerossa. Eipä hätää - tutustutaan nyt sitten näihin Kroatian rannikon vielä käymättömiin pikkukaupunkeihin. Ja taas oli onnetar mukana, kun möhlittiin se passijuttu! Tuskin muuten olisikaan eksytty näihin todella kauniisiin "pikku-Italian" kaupunkeihin, ja kun pilvetkin vielä tajusivat häipyä taivasta rumentamasta, tuli päivästä taas elämisen arvoinen!

Novigradin ja Vrsarin kuvat

 

25.5.2013

Kroatia, Rijeka ja Opatia

Vaikka riuskalla aamulenkillä hiki kirpoaa pintaan, ei rohkeinkaan sentään rieku valjussa auringon paisteessa bikinisillään. Jotain säpinää päivän ratoksi oli kuitenkin saatava, joten ohjeen tynkää navigaattoriin ja menoksi. Hemmetin tietyöt pistää täälläkin turistiparan elon sekaisin, kun opaskone vie meitä kuin pässiä narussa aina vaan ja aina vaan sinne Lidlin kulmille hölmöilemään. Johtaakohan täällä kaikki tiet Lidliin eikä Roomaan?

No kivaa oli tutustua Kroatian maaseutuun oikein kunnolla, kun ajeltiin uskomattomia pikkuteitä sadan kilometrin päähän Rijekan kaupunkiin. Kaikki muutkin turistit olivat ryömineet koloistaan ja pyörivät samoilla  kujilla parkkipaikkaa metsästämässä. Onni suosi rohkeaa, eikä tämänkertaista kaupunkivierailua tarvitse lisätä "melkein käytiin"- listalle. Samoin onni oli myötä Opatijan kaupungissa, jonne poikettiin paluumatkalla. Jos nämä kaupungit ovat jo nyt toukokuussa näin hemmetin tukkoisia, millaista täällä mahtaa olla heinäkuussa, kun turistien määrä ainakin kymmenkertaistuu?

Ja pääsihän se kuski pyörittämään rattia ihan olan takaa, kun opaskoiramme päätti valita suorimman (karmeimman) reitin kohti moottoritietä. Melkein tuli kummallekin jo uskonpuute tien jatkuvuudesta. Annanpa kuitenkin arvosanan 10 tälle ryhmä-rämän omatoimiretkelle!

Rijekan kuvat   ja  Opatijan kuvat

 

24.5.2013

Kroatia

Aamiaisella istua nököteltiin keittiön pöydän ääressä ja kuunneltiin iso-ukon rattaiden vetelyn jylhiä ääniä. Maisema ikkunan takana näytti kovin syksyiseltä, joten päiväksi piti keksiä jotain sisätilan huvituksia. Siitä vaan sitten autoon ja n. 8 km:n päähän Kauflandiin, jossa nautittiin lounaaksi kahvit ja joku filotaikinaan kääritty pötkö, joka oli todella hyvän makuinen, mutta koostumuksesta ei kielitaidottomana saatu minkäänlaista käsitystä. Lidelistä napattiin ostoskoriin eines-lasagne, jota päätettiin kokeilla paistaa illalliseksi mikrossa.

Ja hups.... säätila korjaantuikin kotiin palatessa, joten päivän liikunta-annoskin voitiin nauttia (tosin sontikat taskussa). Ei mitenkään huono päivä ennakko-odotuksista huolimatta!

Päivän kuvat

 

23.5.2013

Kroatia, Rovinji  & Porec

Flunssa melkein voitettu - ensimmäinen yö, ettei tarvinnut nousta sängynreunalle yskimään !!!! Kun nyt vielä keksisi, millä lahjoa hiljaiseksi mustarastas, joka ensimmäisestä valonsäteestä saa päähänsä lennähtää meidän pihapuuhumme laulelemaan aamu neljältä.

Todella tykkään näistä pieleen arvioiduista sääennusteista - ei se tälle päivälle luvattu sade ole meidän päämme yläpuolelle sattunut. Aamulenkille puin päälle hiukan lämpimämpää - virhe - shortsit ja hihaton paita olisivat riittäneet vallan mainiosti.

Kun ohjelmaa oli etukäteen suunniteltu huonon sään varalle, ei suunnitelmasta kuitenkaan poikettu, vaan ajeltiin Rovinjin ja Porecin rantakaupunkeihin. Onneksi aurinko soi sulojaan ja reissaajat saivat nauttia mukavasta päiväretkestä yllättävän kauniissa kesäsäässä.

Rovinjin kuvat  ja  Porecin kuvat

 

22.5.2013

Kroatia, Pula - Verudela

Onneksi säät ovat suosineet matkalaisia vielä tähän saakka, vaikka ennusteet ovat näyttäneet kovin synkiltä - lienenkö onnistunut puhkumaan pahimmat pilvet juuri siitä meidän yläpuolelta jonkun muun harmiksi? Kyllä sietää ihan onnitella itseään, kun sitkeästi ja kuuliaisesti olen suorittanut aamuisin oman jumppaohjelmani ja tunnin aamulenkkikin on ihan mielellään kierretty uusissa kauniissa maisemissa. Varasuunnitelman tynkää on pakko mielessään laatia, kun huomiseksi on luvassa kaatosateita - no sehän ei ole mikään yllätys, kun eletään sentään vasta toukokuuta! Päivän kuvat

 

21.5.2013

Kroatia, Pula - Verudela

Pulassa ollaan - nimi ei ole ollut ainakaan enne ensimmäisen lomailupäivän aikana. Tämä paikka ylitti kaikki ennakko-odotukset; ainakin miehen ennakkoluulot tätä maata kohtaan, joita hänelle oli jäänyt edelliseltä kerralta (30 vuotta sitten). Silloin eksyttiin vaunuilemaan Poreciin nudistileirin viereen ja jouduttiin ostoksille kauppaan, jossa asiakkaat olivat ilkosillaan - voi voi miten pöyristyttävää! Nyt täällä ei nakuile kukaan, ainakaan huoneiston ulkopuolella!

Päivän kuvat

 

20.5.2013

Kroatia, Pula - Verudela

Kielestä ei ymmärretä yhtään mitään ja eurojen asemasta räknätäänkin nyt pari viikkoa hintoja "kunassa". Ympäristö on ainakin hulppea ja muutkin puitteet elämiseen ja olemiseen ihan mallillaan - itse on sitten rakennettava muu viihtyminen keskenään, kun yhtään suomalaista ei alueella ole vielä näkynyt ja naapurihuoneistokin on tyhjillään. Kyllä tällainen matkailu kysyy hyvää parisuhdetta, kun kuukauteen ei tapaa muita tuttuja ihmisiä - oman siipan naama saa kelvata päivästä päivään. Päivän kuvat

 

 

19.5.2013

Slovenia, Ljubljana

Parin lepopäivän jälkeen olikin jo mukavaa jatkaa matkaa Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan. Vain parinsadan kilometrin ajomatka ja taas ollaan uusissa maisemissa kaupungin sydämessä. Niinpä ajeltiin ihan leppoisasti etelään matkaavien saksalaisten turistien joukossa pitkin moottoriteitä - ja hups - ruvettiinpa köyhäilemään syömällä levähdyspaikalla omia eväitä, jotka oli aamulla kyhätty aamiaistarvikkeiden rippeistä. No illalla sitten pistettiinkin paremmaksi, kun eksyttiin ihan sattumalta mukavaan ruokapaikkaan, jossa oli mukaansa tempaavaa elävää kitaramusiikkia. Vau !!!!- todella mukava ilta honkongilaisten  ja norjalaisten seurassa. Päivän kuvat

 

 

18.5.2013

Itävalta, Alpit

Kotoa lähtiessä haaveiltiin retkeilystä alppimaisemissa, mutta toisin kävi - kumpikin on yskinyt ja pärskinyt koko reissun ajan, eikä kovasta lenkkeilykunnosta ole tietoakaan. Kylmä hiki kohoaa pintaan jo pientä nyppylää noustessa, joten on sitten turvauduttu nelipyöräiseen retkivarusteeseen. Tänään tehtiin nostalgiaretki tuttuihin maisemiin, joissa on vietetty monia mukavia hetkiä yhdeksänkymmen-luvulla. Ja ilmojen haltija pisti parastaan - Alpit ja kirkas auringonpaiste, voisiko matkalainen enempää odottaa? Päivän kuvat

 

17.5.2013

Itävalta, Badgastein

No eihän tällaiset kiitäjät osaa jäädä hiljaisen pienen tuppukylän eloa ihmettelemään! Pakko oli hypätä autoon ja lähteä päiväretkelle elämisen meininkiä etsimään. Badgastein on vain muutaman kymmenen kilometrin päässä, joten hurautettiin sinne hupailemaan. Ja olihan siellä eloa ja melskettä - tuulipukuisia eläkeläisiä päiväkävelyllä, joten hyvin sovittiin joukon jatkoksi. Kotimatkalla käytiin Lidlissä ostamassa päivällistarvikkeita siltä varalta, että Ahokkaan mainio kokki joutuu loihtimaan herkkupäivällisen vaimolleen, jos ei onnistuta löytämään lähistöltä auki olevaa gasthousea. Ja niinhän siinä sitten kävi, että oman kotikeittiön oli kehitettävä illallinen kahdelle, kun talvisesonki oli ohi ja kaikki kuppilat olivat autioina ja pimeinä. Nou hätä, kun ei itse olla mitenkään avuttomia ruoanlaitto hommissa! Päivän kuvat

 

 

16.5.2013

Itävalta, Flachau

Kun kyllästyttiin ajelemaan Itävallan muutoin niin mainiota autobaanaa pitkin, pompattiin pikkutielle ihailemaan lumihuippuisia vuoria, vehreitä laaksoja, lehmien laiduntamista ja kirkkaita järviä. Kun oli hankittava seuraavan aamun aamiaistarvikkeet, poikettiin Bischoshoffenin kaupunkiin, jossa ajateltiin tehdä ostokset Lidlin edullisista tarjouksista.

 

Kauppa löytyikin helposti ja siinä istuttiin tyytyväisinä liikennevaloissa pihaan kääntymistä odottamassa, kun takaamme kuului hirveä pamaus! Perhana -  joku yritti tulla meidän takaluukusta sisään! Siinä sitten ajeltiin huoltoasemalle asiaa selvittämään. Olikohan peräänajaja töppöillyt aiemminkin, kun tajusi pesettää meidän automme ennen vian arviointia? Peräkanaa siinä sitten ajeltiin huoltokorjaamolle - naureskelin ukolleni, että pamauta sinä nyt tuon toisen osapuolen perään, niin saadaan puntit tasan.

 

Ihanaa päästä länsimaisen sivistyksen piiriin, jossa maksut voi räknätä euroissa ja asiat järjestyvät niin kuin kotona. Auton korjaus tehdään aikanaan kotimaahan palattua ja viulut menee itävaltalaisen töppöilijän vakuutuksen piikkiin. Päivän kuvat

 

 

15.5.2013

Tsekki

Muutaman piruetin jälkeen päästiin huristelemaan Tsekin moottoriteitä, kun hankittiin moottoritie-tarra, ettei saada tänä kesänä sakkoja hölmöilystä. Kyllä tämänpäiväinenkin yhdeksän tunnin ajomatka oli ihan riittävä hermoille ja takamukselle, mutta kyllä kannatti! Ceske Budejovitsin kaupunki on namu ja asumuskin on ihan keskusaukion laidalla kaupungin sydämessä. Huomiset kuvat kertokoon puolestaan tästä ihanuudesta. Päivän kuvat

 

 

14.5.2013

Puola

Siellä se taas ajeli Ahokkaan perhe pitkän päivän pitkin Puolan kuoppaisia teitä ihaillen valtavia "pullapeltoja" ja hedelmäpuiden, viinipensaiden ja sireenien kukkaryöppyjä ja talojen katoilla pesiviä haikaroita. Yhä olen sitä mieltä, että Puolan läpi ajo vaatii rautaisia hermoja ja paksuja perslihaksia! Vaivaiset 613 km taitettiin "vain" kymmenessä tunnissa, joten kyllä siinä ehti ihailemaan yhtä jos toistakin heräävän kesän ihmettä. Kun olin juuri päässyt ihastelemasta Varsovan ohikulkutien ihanuutta, niin eikös piru istunut takapenkille. Juuri se ramppi, mistä meidän olisi pitänyt kääntyä kohti etelää, olikin pistetty kiinni - siinä sitten navigaattori pyöritti meitä reittiä hakien. Pakko oli lähteä miljoonakaupungin kaduille hortoilemaan ja etsimään uutta reittiä, jota navi auliisti meille tarjosi. Mutta piru vie! Sama homma sielläkin - tie poikki ja eikun taas uutta reittiä hakemaan. Sama toistui vielä kolmannella yrittämällä. Mukavaa, kyllähän tässä kuumassa autossa onkin ihan viihtyisää katsella Varsovan laitakaupunginosia. Vielä huomennakin tätä riemua on tiedossa, kun suunnistetaan kohti Katowitsen kaupunkia!

Päivän kuvat

 

 

13.5.2013

Liettua

Loistavaa! Uusi navigaattori pelaa kuin enkeli - kaikelta turhalta kiroilulta ja meuhkaamiselta on tänään säästytty, kun fiksu oppaamme on hoitanut hommansa mallikkaasti ja saimme ajella rennosti läpi kesäisen Latvian ja Liettuan nauttien alkukesän vihreydestä, josta kotona ehdittiin saada vain kalpea aavistus. Tallinnassa nautitut rasvaiset juustopallerot aiheuttivat tuskallisen yön, kun refluksi tautini esitti polttavan vastalauseensa moisia herkkuja kohtaan. Toivottavasti täällä Kaunasissa syöty illallispizza on armeliaampi ja antaa väsyneelle matkalaiselle rauhaisan yöunen seuraavan päivän koitoksia varten. Päivän kuvat

 

 

12.5.2013

Eesti

Tuntemattomat polut edessä - no ei ne niin kovin vieraita ole, vastahan näitä viime syksynä ajeltiin. Höh - ja taas ollaan menossa Puolan teille sekoilemaan, vaikka on vakaasti vannottu, ettei sinne tämän elon aikana enää palata kiroilemaan. Sopivasti pamahti vielä flunssakin päälle matkaan lähtiessä ja niinpä otettiin autoon koristeeksi vessapaperirulla, josta on helppo pehmoista Lambia nenäliinoiksi repiä.  Alan liikkeestä haettiin pullo brändiä tukkoista oloa helpottamaan - ehdottomasti vain yskänlääkkeeksi... VAIN  yskänlääkkeeksi! Aamulla sitten ajomatka alkaa kohti Liettuaa. Tie kutsuu kulkijaa.

 

 

Matkakertomukseen ja kuviin

 

 

 

 

Mitä matkalle mukaan

 

 

 

Tunnisteet: matkakertomus Eesti - Latvia - Liettua - Puola - Tsekki- Itävalta - Kroatia - Italia - Saksa - Puola - Liettua - Latvia - Eesti,

matkakertomuksia, matka blogi, automatka, Autolla Euroopassa, autoillen Euroopassa, lomamatka autolla Euroopassa