Etusivulle Ruokavalikko  

 

Piparkakkutalo

Joululeivonta

 
 TULOSTA

 

200 g

voita tai margariinia

1½ dl

taloussokeria

1½ dl

tummaa siirappia

2 kpl

keskikokoista munaa

½ tl

suolaa

1½ tl

soodaa

9 dl

vehnäjauhoja

2 tl

kanelia

2 tl

kardemummaa

2 tl

inkivääriä

2 tl

neilikkaa

2 tl

pomeranssin kuorta

 

Piparkakkutalon kokoaminen

 

 

Kiehauta margariini, siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä.

Vatkaa joukkoon munat. Yhdistä loput ainekset ja sekoita ne taikinaan.

Anna maustua yön yli viileässä.
Kauli taikina n. ½ cm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa siitä kaavojen mukaisesti piparkakkutalon osat. Jäljelle jäävästä taikinasta voit itse hahmotella pihapiirin osia ja alustan.

Paista isompia osia noin 15 minuuttia ja pienempiä noin 10 minuuttia 200°:ssa.

Liimaa jäähtyneet osat sulatetulla sokerilla taloksi ja korista tomusokeri-vesiseoksella.