Kolmen aineksen japanilainen juustokakku

 

 

   
 

 

 

 

Ainekset:

2 kananmunaa

120 g valkosuklaata

120 g tuorejuustoa

 

 

 

  • Esilämmitä uuni 170 asteiseksi

  • Särje munat ja laita valkuaiset ja keltuaiset eri astiaan. Laita valkuaiset jääkaappiin.



  • Riko suklaalevy palasiksi ja laita palat kulhoon. Sulata suklaa laittamalla kulho kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut pehmeäksi.

  • Lisää juusto ja sekoita suklaan kanssa.

  • Lisää keltuaiset ja sekoita.


  • Vatkaa valkuaisia kunnes sekoitus on tarpeeksi paksua ja lisää se taikinaan. Sekoita hyvin.

  • Kostuta leivinpaperi öljyllä ja vuoraa sillä n. 15 cm:n pyöreä kakkuvuoka.


  • Kaada taikina vuokaan ja kolauta sitä hiukan pöytää vasten ilmakuplien poistamiseksi.

  • Laita vuoka leivinpellille. Kaada vähän kuumaa vettä pellille.
  • Paista ensin 170 asteessa 15 minuuttia ja sitten toiset 15 minuuttia 160 asteessa. Sammuta uuni, mutta jätä vuoka vielä sisälle uuniin 15 minuutiksi.

  • Ripottele tomusokeria jäähtyneen kakun pinnalle.