Kala- katkarapugratiini

 

 

   
 

 

400 g

pakastettua puna-ahventa tai lohifileetä

1 tl

suolaa

 

valko- tai mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
   

kastike:

2 dl

kalalientä

4 rkl

vehnäjauhoja

1 kpl

munan keltuainen

2dl

ruokakermaa

1 rkl

margariinia
3 rkl hienonnettua tilliä

½-1 dl

juustoraastetta

200 g

katkarapuja

 

 

duchesseperunat:

1 kg

soseutuvia perunoita
  vettä
  suolaa
2 kpl keltuaista

50 g

margariinia

 

 

Mausta kalat ja aseta ne vieretysten matalaan uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Sekoita kattilassa kalaliemi, kerma, jauhot ja nokare margariinia. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä ainakin viisi minuuttia. Mausta kastike ja sekoita joukkoon keltuainen.

Kuori ja lohko perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta perunat. Vatkaa joukkoon margariini ja keltuaiset. Pursota tai lusikoi perunasose vuokaan kalojen ympärille. Levitä kastike kalojen päälle reunuksen sisään. Sirottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta 250-asteisen uunin yläosassa 5–10 minuuttia eli kunnes pinta saa väriä. Levitä päälle sulaneet katkaravut.