Kasvispasta
500 g tagliatelle-pastaa
1 pkt fetajuustoa
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
tilkka oliiviöljyä
Valmistusohjeet:
Keitä pasta kypsäksi kevyesti suolalla maustetussa
vedessä.
Kuutioi kesäkurpitsa ja sipuli pieniksi
kuutioiksi ja kuullota aineksia pannulla kunnes ne pehmenevät.
Lisää lopuksi joukkoon fetajuusto pieninä kuutioina.
Sekoita ja mausta seos mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Sekoita vihannes-juustoseos kypsän pastan joukkoon
ja tarjoa raikkaan salaatin kera.
Kaali-pähkinäpasta – kahden kaalin pastakastike
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.
savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa tai muuta
ruokakermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja
hasselpähkinöitä
400 g spagettia
Valmistusohjeet:
Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä
korkeareunaisessa kasarissa noin 10 minuuttia.
Lisää hienonnetut kaalit. Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.
Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla
lämmöllä noin 25 min.
Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin.
Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10
minuuttia.
Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.
Vegepasta
1 kesäkurpitsa
1 paprika
6 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
250 g kirsikkatomaatteja
suolaa
pippuria
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl balsamicoa
300 g pastaa
juustoraastetta Valmistusohjeet:
Kuumenna uuni 220 asteeseen.
Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Siivuta sipulit.
Puolita tomaatit.
Mausta suolalla ja pippurilla sekä pirskottele päälle
öljyä. Paahda uunissa noin 25 minuuttia.
Laita pasta kiehumaan sillä aikaa kun kasvikset
paahtuvat.
Siivilöi pasta ja ota talteen vähän pastan
keitinvettä.
Kaada pasta, vähän keitinvettä ja paahdetut
kasvikset kaikki tarjoilukulhoon.
Sekoita joukkoon vielä juustoraastetta. Tarjoile
heti.
Kermainen sienipasta
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
3 rkl tomaattipyreetä
4 rkl voita
n. 350 g suolasienikuutioita
3 dl kuohukermaa tai kaurakermaa
100 g yrttituorejuustoa
mustapippuria myllystä
400 g fussiilipastaa
Valmistusohjeet:
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
Hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä
tomaattipyreen kanssa pari minuuttia.
Valuta suolasienet ylimääräisestä nesteestä.
Lisää sienet pannulle ja jatka kuullotusta hetki.
Lisää kerma ja tuorejuusto. Mausta pippurilla.
Anna kiehua viitisen
minuuttia tai kunnes pasta on valmista.
Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Tarjoile
esimerkiksi parmesaanijuuston kanssa.
|