400 g
|
seitiä (pakaste) |
1 ½ tl |
merisuolaa |
1/4 tl |
mustapippurirouhetta |
50 g |
voita tai Oivariinia |
1 rkl |
sitruunamehua |
½ dl |
korppujauhoja |
50 g
|
mantelilastuja |
2 dl
|
kuohukermaa |
|
Laita jäiset kalapalat laakeaan vuokaan.
Ripottele palojen päälle hieman suolaa ja valele ne sitruunamehulla. Peitä vuoka foliolla ja laita se uuniin.
Säädä uunin lämpötila noin 200 asteeseen ja anna kalojen olla uunissa noin 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista
ja valuta ylimääräinen neste pois.
Kuorrute
Sekoita noin 1 dl kermaa sekä korppujauhot keskenään ja anna hetken turvota. Lisää joukkoon suolaa ja mantelilastuja noin 30 gr.
Lisää kalojen päälle makusi mukaan vielä sitruunamehua sekä halutessasi ripaus suolaa. Laita kalojen päälle sulatettu Oivariini,
jonka jälkeen levitä kuorrutemassa tasaisesti kalojen päälle.
Ripottele kuorrutteen päälle loput mantelilastuista. Kaada loppu kerma vuokaan kalojen ympärille. Lisää kermaan hieman suolaa.
Kypsennä 200 asteessa n. 30 min. Nosta uunista kun kuorrute on saanut kauniin värin.
Tarjoile mantelikala perunamuusin kera.
|