Etusivulle Ruokavalikko  

 

JAUHELIHA-HERKKUSIENET

PEKONILLA

(3 annosta):

 
 TULOSTA

 

Ainekset:

2 rkl

korppujauhoja

200 g

jauhelihaa

1 pkt (170 g) amerikan pekonia

9 kpl

isoja herkkusieniä

1 kpl

sipuli

1 kpl

kananmuna

1 dl

silputtua tuoretta persiljaa

1 kpl valkosipulin kynsi

noin 1/2 tl

suolaa

ripaus

mustapippuria

  oliiviöljyä
  parmesaanijuustoa

1. Pese sienet ja leikkaa niistä kannat pois. Pilko kannat ja tyhjennä varovasti sienien "hatut" veitsellä. Älä heitä sisältöä pois.


2. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa öljy, lisää pilkotut sipulit ja valkosipuli. Lisää jauheliha ja paista muutama minuutti ja samalla mausta suolalla ja pippurilla.

 

3. Lisää pilkotut sienen kannat ja hattujen sisältö. Sekoita hyvin, kun liha on kypsä ota pois hellalta.


4. Laita sekoitus kulhoon kananmunan, korppujauhon ja persiljan kanssa. Sekoita ainekset hyvin.


5. Voitele uunivuoka pienellä määrällä öljyä, asettele sienien hatut ja täytä ne.
Laita niiden päälle vähän parmesaanijuustoa. Kääri sienet pekoniviipaleisiin.

 

6. Paista grillissä tai 200º:ssa uunissa, kunnes parmesaanijuusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

 

 

 

Asiasanat: grilliruoka, kesäruoka, vihannesruoka, juhannusruoka, jauheliharuoka