Ruokavinkki
|
Jauhelihapizza 12 kpl |
Pohja: n.5 dl vehnäjauhoja 50g hiivaa
2
tl suolaa 4 rkl oliiviöljyä
Täyte: 500 g jauhelihaa 2 sipulia 4 valkosipulinkynttä öljyä suolaa mustapippuria 2 prk tomaattimurskaa 1 rkl sokeria basilikaa oreganoa paprikajauhetta 2 kpl kanaliemikuutiota vehnäjauho
Pinnalle: 4 tomaattia 1 prk herkkusieniä 1½ dl mustia oliivisiivuja 4 dl juustoraastetta
|
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola, öljy ja jauhot. Sekoita löysäksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla kolminkertaiseksi.
Pilko sipulit ja valkosipulit.
Ruskista jauheliha, valkosipuli- ja sipulisilppu öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Valmista täyte; kumoa kattilaan tomaattimurska ja mausta sokerilla, basilikalla, paprikajauheella ja oreganolla makusi mukaan. Kiehauta seos. Lisää joukkoon ruskistettu jauheliha. Suurusta karkeilla vehnäjauhoilla kiinteämmäksi. Anna jäähtyä hiukan.
Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja levittele lusikalla tasaisesti koko pellille. Levitä pinnalle hiukan jäähtynyt täyte.
Levitä tasaisesti pinnalle herkkusienet ja oliivisiivut. Leikkaa tomaatista ohuita siivuja ja laita ne päällimmäiseksi paistokseen.
Ripottele pintaan juustoraaste (halutessasi vahvemmin maustettua pizzaa, ripottele vielä viimeiseksi pintaan oreganoa).
Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.
Leikkaa valmis pizza taikinapyörällä 3 x 4 palaan. |
||
|
|
|