Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Jauhelihapizza

12 kpl

 

 

 

Pohja:

n.5 dl vehnäjauhoja

50g hiivaa

2 tl suolaa
3 dl vettä

4 rkl oliiviöljyä

 

Täyte:

500 g jauhelihaa

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

öljyä

suolaa

mustapippuria

2 prk tomaattimurskaa

1 rkl sokeria

basilikaa

oreganoa

paprikajauhetta

2 kpl kanaliemikuutiota

vehnäjauho

 

 

Pinnalle:

4 tomaattia

1 prk herkkusieniä

1½ dl mustia oliivisiivuja

4 dl juustoraastetta

 

 

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola, öljy ja jauhot. Sekoita löysäksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla kolminkertaiseksi.

 

Pilko sipulit ja valkosipulit.

 

Ruskista jauheliha, valkosipuli- ja sipulisilppu öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Valmista täyte; kumoa kattilaan tomaattimurska ja mausta sokerilla, basilikalla, paprikajauheella ja oreganolla makusi mukaan. Kiehauta seos. Lisää joukkoon ruskistettu jauheliha. Suurusta karkeilla vehnäjauhoilla kiinteämmäksi. Anna jäähtyä hiukan.

 

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja levittele lusikalla tasaisesti koko pellille. Levitä pinnalle hiukan jäähtynyt täyte.

 

Levitä tasaisesti pinnalle herkkusienet ja oliivisiivut. Leikkaa tomaatista ohuita siivuja ja laita ne päällimmäiseksi paistokseen.

 

Ripottele pintaan juustoraaste (halutessasi vahvemmin maustettua pizzaa, ripottele vielä viimeiseksi pintaan oreganoa).

 

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.

 

Leikkaa valmis pizza taikinapyörällä 3 x 4 palaan.