Lihaisa voileipäkakku
|
|
Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ainakin 10 minuutiksi. Hienonna omena ja puhdistettu paprika hienoksi silpuksi. Vispaa kerma vatkaimella tai tehosekoittimella. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja sekoita sula liivate hyvin kermavaahdon joukkoon tilavassa kulhossa. Sekoita raejuusto, meetwursti, creme fraisse, kermavaahto, vihannekset ja mausteet kulhossa ja kaada seos leipäviipaleiden päälle vuokaan. Lado vielä päällimmäiseksi vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta kevyesti lihaliemellä. Nosta kelmun reunat kakun suojaksi ja laita yöksi jääkaappiin. Irrota reuna ja siirrä kakku apulautasen avulla tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta kurkkuruusukkeilla ja kirsikkatomaateilla. Voit käyttää myös esim. kananmunalohkoja, kinkkua ja persiljaa. |
|||||||||||||||||||