Lihaisa voileipäkakku

 

 

   
 
   
Päälle:  
n. 150 g tomaatteja lohkoina
n. 100 g kurkkusiivuja
  kinkkusiivuja
  kalkkunaleikettä

 

kananmunaa

 

 

 

  • Levitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle tuorekelmu siten, että kelmua jää runsaasti yli reunojen. Lado vuo´an pohjalle tummaa vuokaleipää ja kostuta vielä lihaliemellä.

  • Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ainakin 10 minuutiksi.

  • Hienonna omena ja puhdistettu paprika hienoksi silpuksi.

  • Vispaa kerma vatkaimella tai  tehosekoittimella.

  • Puserra liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja sekoita sula liivate hyvin kermavaahdon joukkoon tilavassa kulhossa.

  • Sekoita raejuusto, meetwursti, creme fraisse, kermavaahto, vihannekset ja mausteet kulhossa ja kaada seos leipäviipaleiden päälle vuokaan.

  • Lado vielä päällimmäiseksi vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta kevyesti lihaliemellä. Nosta kelmun reunat kakun suojaksi ja laita yöksi jääkaappiin.

  • Irrota reuna ja siirrä kakku apulautasen avulla tarjoiluvadille.

  • Koristele kakun pinta kurkkuruusukkeilla ja kirsikkatomaateilla. Voit käyttää myös esim. kananmunalohkoja, kinkkua ja persiljaa.