Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään.
Erottele valkuaiset keltuaisista. Varo, ettei
keltuaista joudu valkuaisten joukkoon. Valkuaiset
vaahtoutuvat parhaiten huoneenlämpöisinä puhtaassa
lasi-, teräs- tai posliinikulhossa. Muovikulhon
pinta ei saa olla rasvainen, sillä rasva heikentää
valkuaisten vaahtoutumista.
Lisää etikka valkuaisten joukkoon. Vaahdota
valkuaisten rakenne rikki ja lisää sokeriseosta
vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta
kymmenisen minuuttia, kunnes tuloksena on kova ja
kiiltävä, kestävä marenkivaahto.
Vuoraa kaksi leivinpeltiä leivinpaperilla. Piirrä
toiselle paperille kulhon avulla halkaisijaltaan
noin 25 cm:n kokoinen ympyrä. Pursota tai nostele
marengista ympyrän päälle rengas. Nostele
marenkivaahtoa suurehkoiksi pallosiksi pellille
kahden ruokalusikan avulla.
Kuivata marenkeja 100-asteisessa uunissa noin 2
tuntia. Anna jäähtyä. Nosta marenkirengas alustalle
ja kokoa pallot sokerivesikuorrutuksen avulla
renkaan päälle lyhdyksi. Jätä lyhty päältä
avonaiseksi. Seulo siivilän läpi pinnalle
tomusokeria.
Pane lyhdyn sisälle juomalasi, jossa on
tuikkukynttilä tai taskulamppu. Älä jätä kynttilää
vartioimatta.