5 |
liivatelehteä |
3 rkl |
sitruunanmehua |
130 g |
maustekurkku |
150 g |
punainen paprika |
120 g |
omena |
1 dl |
hienonnettua persiljaa |
400g |
kreikkalaista jogurttia |
250 g |
maitorahkaa |
300 g |
raejuustoa |
200g |
salamisilppua |
3 rkl |
soijakastiketta |
1 rkl |
valkosipulirouhetta |
1 tl |
sokeria |
1/2 tl |
mustapippuria |
1 rkl |
sinappia |
Päälle:
n. 150 g |
tomaatteja lohkoina |
n. 100 g |
kurkkusiivuja (ruusukkeina) |
|
-
Levitä irtopohjavuoan
(halkaisija 26 cm)
pohjalle
tuorekelmu siten, että
kelmua jää runsaasti yli
reunojen.
Pane liivatelehdet likoamaan
runsaaseen kylmään veteen
ainakin 10 minuutiksi.
Hienonna maustekurkku ja
puhdistettu paprika aivan
hienoksi. Hienonna persilja
ja pilko omena pieniksi
kuutioiksi.
Puserra liivatelehdistä vesi
pois ja sulata ne
kuumaan sitruunamehuun. Anna
seoksen jäähtyä hiukan ja
sekoita sula liivate hyvin
rahkan joukkoon tilavassa
kulhossa.
Lisää joukkoon vihannekset,
raejuusto, jogurtti sekä mausteet ja
sekoita hyvin.
Levitä täyte vuokaan.
Tasoita pinta ja nosta
reunoilta tuorekelmu
katteeksi. Laita vuoka
peitettynä kylmään hyytymään
ainakin neljäksi tunniksi,
mielellään yön yli.
Irrota reuna ja siirrä
hyydyke
apulautasen avulla
tarjoiluvadille.
Koristele hyydykkeen pinta
tomaateilla ja
kurkkuruusukkeilla. Voit
käyttää myös esim.
meetvurstiruusukkeita.
|