tummaa vuokaleipää
vehnäpaahtoleipää
2 purkkia säilykelohta
1 tlk vispikermaa
2 tlk creme fraicea
punaista paprikaa
silppuna
kalalientä
6 kpl liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
|
Päälle: |
|
n. 150 g |
tomaatteja lohkoina |
n. 100 g |
kurkkusiivuja |
|
lohisuikaleita |
|
katkarapuja |
|
kananmunaa |
|
|
|
-
Levitä irtopohjavuoan
halkaisija 26 cm)
pohjalle
tuorekelmu siten, että
kelmua jää runsaasti yli
reunojen.
Lado vuo´an pohjalle tummaa
vuokaleipää ja kostuta vielä
kalaliemellä.
-
Pane liivatelehdet likoamaan
runsaaseen kylmään veteen
ainakin 10 minuutiksi.
-
Hienonna purjo ja
puhdistettu paprika
hienoksi silpuksi.
Vispaa kerma vatkaimella
tai tehosekoittimella.
Puserra liivatelehdistä vesi
pois ja sulata ne
kuumaan sitruunamehuun. Anna
seoksen jäähtyä hiukan ja
sekoita sula liivate hyvin
kermavaahdon joukkoon tilavassa
kulhossa.
Sekoita raejuusto,
lohi, creme fraisse,
kermavaahto, vihannekset ja
mausteet kulhossa ja kaada
seos leipäviipaleiden päälle
vuokaan.
Lado vielä
päällimmäiseksi
vehnäpaahtoleipäviipaleet ja
kostuta kevyesti
kalaliemellä. Nosta kelmun
reunat kakun suojaksi ja
laita yöksi jääkaappiin
Irrota reuna ja siirrä
kakku
apulautasen avulla
tarjoiluvadille.
Koristele
kakun pinta
kurkkuruusukkeilla ja
tomaattilohkoilla. Voit
käyttää myös esim.
lohisuikaleita, katkarapuja,
kananmunalohkoja ja tilliä.
Katso myös:
Voileipakakku - lihakakku
Jogurttihyydyke - gluteeniton
voileipäkakku
|
|