Taikina
5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl vaaleaa siirappia
1.5 dl öljyä
1 rkl suolaa
noin 12 dl hiivaleipäjauhoja
TAI valmista voitaikinaa
Täyte:
500 g keitettyä lihaa
1 dl tummaa riisiä
5 dl lihalientä
3 kananmunaa
ripaus mauste- ja valkopippuria
Voiteluun
kananmuna
|
Taikinan
valmistus
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset ja alusta
pehmeä taikina. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa leivinliinan alla puolisen
tuntia.
Täytteen valmistus
2. Silppua liha suikaleiksi ja keitä riisit lihaliemessä. Keitä kananmunia 10
minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä, kuori ja silppua. Sekoita
täyteainekset.
Leivonta
3.
Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla, pienellä
lautasella tai isolla kupilla pyöreitä taikinalevyjä. Lusikoi täytettä taikina
pohjille, kostuta reunat vedellä ja ummista pasteijat puolikuun muotoon.
4. Kohota lihapasteijoita hetki, voitele kananmunalla ja paista
225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voit tehdä myös uunipellin kokoisen
lihapiirakan.
|