Lihapasteijat

 

 
 TULOSTA

 

Taikina
5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl vaaleaa siirappia
1.5 dl öljyä
1 rkl suolaa
noin 12 dl hiivaleipäjauhoja

 

TAI  valmista voitaikinaa

 

Täyte:
500 g keitettyä lihaa
1 dl tummaa riisiä
5 dl lihalientä
3 kananmunaa
ripaus mauste- ja valkopippuria

Voiteluun
kananmuna

 

 


Taikinan valmistus

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.

 

Täytteen valmistus

2. Silppua liha suikaleiksi ja keitä riisit lihaliemessä. Keitä kananmunia 10 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä, kuori ja silppua. Sekoita täyteainekset.

 

Leivonta

3. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla, pienellä lautasella tai isolla kupilla pyöreitä taikinalevyjä. Lusikoi täytettä taikina pohjille, kostuta reunat vedellä ja ummista pasteijat puolikuun muotoon.

4. Kohota lihapasteijoita hetki, voitele kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voit tehdä myös uunipellin kokoisen lihapiirakan.

 

Joulusivujen linkit

Jouluaskartelu

Lumihiutaleet

Tulosta joulukortti

E-joulukortit

Lasten joulukortit

Hengelliset joulukortit

Jouluposti

Hauskat joulurunot

Kauneimmat joulurunot

Lasten joulurunot

Piparkakkutalot