2 pkt voitaikinaa (à 500 g)
3 kananmunaa (yksi voiteluun)
2 dl riisiä
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 sipulia, hienonnettuna
öljyä paistamiseen
400 g naudan jauhelihaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl valkopippuria
1 tl cayennepippuria
|
1) Sulata voitaikina.
2) Keitä kananmunat koviksi (6-7 minuuttia). Kuori ja hienonna ne.
2) Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
3) Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
4) Paista sipuli ja jauheliha.
5) Sekoita kypsän riisin joukkoon jauhelihaseos ja hienonnettu kanamuna. Mausta
seos paprikalla sekä musta-, valko- ja cayennepippurilla. Maista ja mausta
(tuplasin sen jälkeen mausteet). Älä maista enää. Seis. Täytettä täytyy jäädä
piirakkaankin.
6) Kauli taikinat levyiksi. Laita toinen levy uunipellille leivinpaperin päälle.
7) Levitä täyte taikinalevylle.
8) Asettele toinen taikinalevy lihapiirakan päälle, leikkaa ylijäävät siivut
pois (jos haluat, mutta muistele, onko kukaan koskaan valittanut hitusen turhan
paksuista voitaikinareunoista). Taita ylempi levy hiukan alemman alle.
9) Pistele piirakan pintaan reikiä haarukalla ja voitele piirakka kevyesti
vatkatulla kananmunalla.
10) Paista lihapiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on
kauniin ruskea.
|