Voileipäkakku kalasta

 

 

 
 TULOSTA

 
   

 

   
10 kpl isoja paahtoleipäsiivuja
2½ dl kalalientä
2 kpl kananmunaa
200 g voimariinia
2 dl creme fraicea
Lohi- /tonnikalatahnaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
kylmäsavulohta
kurkkua
tilliä

 

TÄYTTEET:
Lisää kuuma vesi lihaliemikuution joukkoon. Ohenna täytteeksi tulevaa kalatahnaa creme fraichella. Valmista munavoi.

KOKOAMINEN:
Aseta leivinpaperiarkki leikkulaudalle. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Aseta 2 leipäviipaletta paperin päälle ja kostuta ne kalaliemellä, n. 1 rkl lihalientä per leipä. Kostuta reilusti. Levitä täytettä leipien päälle.

Aseta seuraavat viipaleet edellisten päälle ja kostuta. Levitä munavoi leiville. Jatka samaan tapaan, kunnes kakussa on 5 voileipäkerrosta. Kostuta viimeinen voileipäkerros hyvin. Kiedo kakku hyvin leivinpaperiin ja laita jääkaappiin vetäytymään. makujen antaa tekeytyä seuraavaan päivään. Kun kakku on vetäytynyt, poista leivinpaperi ja aseta kakku lautaselle.

Sekoita kuorrutusta varten créme fraiche ja tuorejuusto keskenään. Levitä kuorrute metallisella lastalla tai veitsellä kakun päälle. Koristele lopuksi kylmäsavulohella, kurkkusiivuilla ja tillillä.