PÄÄSIÄISKUKAT

 

 

  

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

Narsissi

Ruukkunarsissi ei hevillä hätkähdä edes pienestä pakkasesta, minkä vuoksi se toimii lopputalvestakin erinomaisesti myös ulkokasvina.

Yöpakkaset voivat hidastaa kukkien aukeamista, mutta viileän lämpötilan ansiosta ruukkunarsissin kukinta-aika pitenee. Narsissi voikin säilyä kukkivana parhaimmillaan jopa kaksi kuukautta.

 

Narsissin hoito

Narsissia tulee kastella mieluiten iltaisin, jotta kasteluvesi ennättää imeytyä multaan ja on siten seuraavana päivänä kasvin käytettävissä. Ravinteita narsissi ei tarvitse ruukkukasvina lainkaan.

 

Vaikka ruukkunarsissi myydään valmiiksi ruukussa, voi sen myös huoletta siirtää kaupan muoviruukusta esimerkiksi isompaan kukkaruukkuun, koriin tai parvekelaatikkoon. Narsissi viihtyy parhaiten valoisassa ja viileässä paikassa ulkona, sisäkasvina sen kukinta-aika puolestaan lyhenee huomattavasti lämpimän huoneilman takia.

 

Ruukkunarsissin lopetettua kukintansa, kannattaa sen kukkasipuli istuttaa ulos puutarhaan, jolloin se voi kukkia iloksesi myös seuraavina vuosina. Narsissi on monivuotinen sipulikukka, joten suotuisaan paikkaan istutettuna se voi kukkia parhaimmillaan joka kevät monen vuoden ajan.

 

 

 

Tulppaani

 

Tulppaani symboloi kevään tuloa.

Katkaise varsista 1-2 cm:n vino pala terävällä veitsellä. Älä käytä saksia, etteivät varsien imupinnat kärsi.

Laita tulppaanit kylmään veteen. Matala, noin 10 cm:n korkeudelle ulottuva vesi riittää.

Jos haluat, että tulppaanisi ovat ryhdikkäitä, anna kimpun olla vedessä aluksi suojamuovissa tai -paperissa 1-2 tuntia. Kun varret ovat imeneet itseensä riittävästi vettä, poista kääre ja asettele kukat lopullisesti maljakkoon.

Tulppaanit kasvattavat vartta vielä maljakossakin, joten niitä on leikattava muutaman päivän välein.

Matalassa vedessä pitäminen hillitsee varren venymistä.

Huolehdi, että vesi ei pääse loppumaan.

Tulppaanit kestävät pidempään, jos siirrät ne yön ajaksi viileään.

Leikkokukkavirkiste ravitsee kukkia ja auttaa pitämään veden puhtaana ja bakteerittomana. Sokeripalaakin on kokeiltu virkisteenä, mutta vesi on tällöin syytä vaihtaa päivittäin ja samalla tarkistaa imupinnat.

 

Lähteet: tulppaani.info, huiskula.fi, kodinkuvalehti,fi

 

= => Pääsiäissivulle

Klikkaa munaa

yllätykseen

 

 

 

 

Asiasanat:

Pääsiäinen, pääsiäiskukat, pääsiäisen kukat, pääsiäiskukkien hoito-ohjeet,

pääsiäisnarsissi, narsissi, tulppaani