Mummun omat jutut

birgitmummu.fi

17.7.2024

Suloisessa Suomessamme!

Kun pikkulinnut viserteli, ettei rakkailla lapsuuden tantereilla ollut enää riesaa noista jokakesäisistä inisijöistä, uskaltauduttiin lähtemään reissuun Pohjois-Karjalaan. Totta tosiaan - minne lienee hyttyset muuttaneet, kun ei niistä ollut minkäänlaista vaivaa - ulkona pystyttiin liikkumaan ja oleilemaan kesäisissä pikkuvaatteissa!

Olipa mukavaa, kun tulopäivänä pystyttiin syömään ystäväni Merjan laittamaa päivällistä ulkona terassilla, savulohta, uusia perunoita ja jälkkäriksi mansikkakakkua. Mökkielämä tuntuikin oikein mukavalta, kun seuraavana aamuna herättiin aurinkoiseen päivään ja aamiaista nautittiin mökin terassilla. Kauniin päivän kunniaksi ajettiin Ruunaankoskille, Neitikosken rannalle makkaraa paistamaan. Olihan siellä nuotiopaikalla muitakin, mutta hyvin me sinne sekaan mahduttiin. Ainakaan siskoni Tico-koiralla ei ollut valittamista seurasta. Paikalla oli ainakin neljätoista lasta, jotka halusivat rapsuttaa ja ruokkia keräämillään mustikoilla hellyttävää pikku hauvelia.

Kun seuraavana päivänä taivas oli paksussa pilvessä ja heitteli muutaman pisaran, hypättiin autoon ja ajeltiin Joensuuhun, jossa käytiin ostoksilla ja kesäisellä torilla juomassa kahvit ja syömässä letut hillon ja kermavaahdon kera.

Kun mökillä haluaa päästä kotitöistä helpolla, käytiin yhtenä päivänä lounaalla Lieksassa isolla porukalla ravintola Puustellissa, jossa paikalla oli Merja ystävineen ja meidän lisäksi siskoni lapsenlapsensa Nean kanssa.

Sunnuntaina vaihdettiin maisemaa parin tunnin ajomatkan päähän Polvijärvelle, jossa ystävämme Leena meitä odotti saunakaveriksi. Vaikka sääennusteet eivät kovin hyvää ennustetta tuleville päiville antaneet, oli mielestämme keli ihan onnistunut ja Leenan herkkuja voitiin nauttia terassilla. Parina iltana makkaraa paistettiin rannalla puugrillissä. Puulämmitteisessä saunassa saunottiin viimeisen päälle välillä järveen pulahtaen. Todella matalaa oli rannassa, joten olihan se melkoista räpiköintiä yrittää päästä vähän syvemmille vesille!

Ettei ihan mökkihöperöiksi muututtaisi, ajeltiin kauniita maalaismaisemia ihailemassa ja ajettiin Kolille, jossa käytiin "Kolin Ryynäsellä" syömässä lounaaksi paistetut muikut perunamuusin kera.

 

       

suositut

Eläkkeelle runot

Ristiäisrunot

Kootut runot

Häärunot

Rakkausrunot

Lastenrunot

Lasten ikärunot

Muistovärssyt

Syntymäpäivärunot

Syntymäpäiväkortit

Sähköiset kortit