Ruoka-aineiden kalorimääriä  

 

 
 
 

 

Laihdutussivuston sisältö:

1500 kalorin ruokalista

Alkoholin kalorit

Dieettiruokareseptit

Hiilari-taulukko

Kaloritaulukko

5:2-laihdutus

VHH-dieetti

Viikon ruokalista

Kaloreita ateriaryhmittäin

Tulosta ruokapäiväkirja

Jouluruokien kalorit

 

LIIKUNTA:

Kahvakuulatreenit

Vatsaliike

Zumba video

Selkä- vatsalihasliikkeitä

 

Elintarvikkeiden kalorimäärät / energiamäärät / ravintosisältö

 

 

Painonpudotus / laihduttaminen perustuu aina ruokavalioon. Kun laihduttaja saa päivän aikana ruokavaliostaan vähemmän energiaa, kuin hän ehtii kuluttamaan, putoaa kiloja väistämättä. Merkitystä on myös sillä, miten paljon tietty ruoka-aine nostaa verensokerin tasoa.

 

Tiettyjen ruoka-aineiden rajoittamisella minimiin veren sokeri pysyy tasaisena ja rasvaa palaa normaalisti. Jos syö jatkuvasti paljon hiilihydraattipitoisia ruokia - leipää, perunoita, muroja, leivonnaisia, makeisia, sokeria - veren sokeri hyppii ylös alas, insuliinin tuotanto joutuu luonnottomaan tilaan ja normaali rasvan poltto häiriintyy. Kun ruokavaliosta hylkää tai rajoittaa veren sokeria nostattavat hiilihydraatit, voi syödä melko vapaasti melkein kaikkea muuta - myös rasvaista ruokaa - ja silti laihtua.

Tasainen veren sokeri - miten?

Pelkkää tyhjää energiaa sisältäviä ruokia kannattaa välttää kokonaan: useimmat murot, riisikakut, popcorn, perunamuusi, uuniperunat, ranskalaiset perunat ja sipsit - sekä pahimpana kaikista olut.

Syö kohtuudella ja mieluummin yhdessä proteiinipitoisten ruokien kanssa täysjyväleipää, puuroa, keitettyjä perunoita, pastaa ja riisiä.

Syö paljon ja usein: linssit, pavut, soija, omenat, päärynät, luumut, sitrushedelmät, pähkinät ja melkein kaikki mahdolliset vihannekset. Sokereista ainoastaan fruktoosia eli hedelmäsokeria voi käyttää kohtuudella.

 

 
 
Katso:

500 kcal päivässä - paasto - ateriaehdotuksia

 

 

Asiasanat: Laihdutus, laihduttaminen, laihis, laihdutuskuuri, laihdutusohjelma, laihdutusruoka, dieetti, dieetit, dieetti ohjelma, dieettiruoka, dieetti ruokavalio, ruokavalio, painonhallinta