proteiinitaulukko
- hiilaritaulukko
- rasvan määrä
Tässä kaloritaulukossa on yli kahdensadan
ruokatarvikkeen kalorien-, proteiinien-,
hiilihydraattien- ja rasvan määrä annosta ja 100 grammaa
kohden.
Painonpudotus / laihduttaminen perustuu aina
ruokavalioon. Kun laihduttaja saa päivän aikana
ruokavaliostaan vähemmän energiaa, kuin hän ehtii
kuluttamaan, putoaa kiloja väistämättä.
Merkitystä on myös sillä, miten paljon tietty ruoka-aine nostaa verensokerin tasoa.
Tiettyjen
ruoka-aineiden rajoittamisella minimiin veren
sokeri pysyy tasaisena ja rasvaa palaa normaalisti.
Jos syö jatkuvasti paljon hiilihydraattipitoisia
ruokia - leipää, perunoita, muroja, leivonnaisia,
makeisia, sokeria - veren sokeri hyppii ylös
alas, insuliinin tuotanto joutuu
luonnottomaan tilaan ja normaali rasvan poltto
häiriintyy. Kun ruokavaliosta hylkää tai
rajoittaa veren sokeria nostattavat hiilihydraatit,
voi syödä melko vapaasti melkein kaikkea muuta -
myös rasvaista ruokaa - ja silti laihtua.
Tasainen veren sokeri - miten?
Pelkkää tyhjää energiaa
sisältäviä ruokia kannattaa välttää
kokonaan:
useimmat murot, riisikakut, popcorn,
perunamuusi, uuniperunat, ranskalaiset
perunat ja
sipsit - sekä pahimpana kaikista olut.
Syö kohtuudella ja mieluummin yhdessä proteiinipitoisten ruokien
kanssa
täysjyväleipää, puuroa, keitettyjä perunoita, pastaa ja riisiä.
Syö paljon ja usein:
linssit, pavut, soija, omenat, päärynät,
luumut, sitrushedelmät, pähkinät ja
melkein kaikki mahdolliset vihannekset.
Sokereista ainoastaan fruktoosia eli
hedelmäsokeria voi käyttää kohtuudella.
|